september 28, 2024
Danskerne aflagde i 2023 i alt 454 millioner besøg på restauranter, caféer, fastfood, take away, værtshuse og kaffebarer. Sammenlignet med 2022 er der dermed sket et fald på 0,6 procent.
Af redaktionen
Faldet skyldes, ifølge analysen fra HORESTA, i høj grad, at kaffebarer og ‘kaffe to go’ har set en større tilbagegang i antallet af besøg – en tilbagegang på 11,1 procent ift. 2022.
Det er den kategori, der har haft den største tilbagegang af de seks kategorier. Undersøgelsen er baseret på en stikprøve blandt 15.445 personer.
Besøg på restauranter stiger
Samtidig er interessen for at tage på restaurant eller café steget med henholdsvis 6,4 procent og 7,6 procent.
”Tallene viser, at markedet er i konstant forandring, hvor branchen hele tiden skal tilpasse sig nye behov og forbrugsmønstre, der hurtigt kan skifte. At vi ser en samlet tilbagegang i antallet af besøg på spise- og serveringssteder i 2023 sammenlignet med året forinden er selvsagt ærgerligt, men antallet af besøg ligger dog fortsat højt og er højere end i 2019 – før corona,” siger vice adm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind.
Takeaway flader ud
Besøgstallene for take away er i øvrigt fladet ud efter en stor stigning under pandemien. Samtidig har den klart største kategori, fastfood, også oplevet et mindre fald.
Mens antallet af besøg på værtshus er steget en smule.
Kilde: HORESTA
Related Articles
HORESTA: Ny reform kan forbedre rekruttering – men det går for langsomt
Regeringens nye plan for ungdomsuddannelserne kan blive afgørende for hotel- og restauranterhvervets jagt på mere faglært arbejdskraft. Det mener HORESTAs uddannelseschef, som samtidig ærgrer sig over tidsperspektivet. Og så efterlyses et afgørende element. Af...
Britisk Michelinkok åbner ny restaurant i Sønderhav
Efter ni år på Henne Kirkeby Kro, forlader britiske Paul Proffitt den to-stjernede Michelinrestaurant for at blive selvstændig med ’Pearl’, der i foråret 2025 åbner i Restaurant Binds tidligere lokaler på Fjordvejen i Sønderhav. Af redaktionen Sønderhav er en lille...
”Jeg laver restauranter til mine gæster – ikke til konkurrenterne”
Manden bag billigrestaurant og ’gamechanger’ Bouillon - serieiværksætter Torben Klitbo - har fået kritik for at presse priserne ned, men for ham er det simpelt: Kunderne skal være glade. Og de er helt med på konceptet. I et interview med Deli News fortæller han hele...