september 26, 2024
FreeTable er en ny dansk tjeneste til at søge efter ledige borde på Københavns restauranter. Den skal geare restauranterne bedre i kampen mod takeaway, og snart bliver den udbredt til resten af landet. Og siden resten af verden, ifølge planen.
Af redaktionen
”Vi tør allerede godt sige nu, at vi vil vinde hele den globale restaurationsbranche.”
Sådan lyder det fra stifterne af FreeTable, Bjarke Just Nielsen og Nicklas Selmer Rathje.
Det ønsker, ifølge en pressemeddelelse, at gøre det nemmere for madelskere at finde ledige restaurantborde – og samtidig hjælpe restaurationer med at øge deres belægning.
Artiklen fortsætter længere nede
Skal udbredes til Europa først
I første omgang går FreeTable live i København, men vil omkring årsskiftet åbne i Aarhus, Odense og Aalborg. I 2025 udrulles platformen i øvrige europæiske lande.
”Vi kommer selv fra restaurationsbranchen, og vi elsker den, men vi har også været vidner til, hvordan sektoren har sovet i timen på digitaliseringsområdet,” siger Nicklas Selmer Rathje og uddyber:
“Branchen har ikke været leveringsdygtig i en tidssvarende kundeoplevelse – i modsætning til udbringningsplatforme, som i dén grad har leveret et attraktiv, digitaliseret produkt til forbrugerne. Og det har kostet restaurationer dyrt ift. tab af omsætning, færre spisende gæster og i sidste ende flere lukninger. Hvis kurven skal knækkes, er konkurrenceparametret først og fremmest at gøre det lige så enkelt, hurtigt og overskueligt at spise ude, som det er at bestille mad til døren. Og dét leverer FreeTable.”
Udvalgte restauranter
De to stiftere har bevidst valgt at kuratere (udvælge) platformens restaurantanvisninger. Ifølge Bjarke Just Nielsen er restaurationsscenen ofte drevet af hype omkring de mest populære og velkendte restauranter. Derfor er FreeTable også skabt for at inspirere danskerne til at genopdage og finde små, lokale, alternative spiseperler, ifølge pressemeddelelsen.
“Vi appellerer til, at danskerne begiver sig ud i flere spiseoplevelser, ikke kun på tinderdates eller i weekenden, men også på en regnkold mandag i november. For måske er det lige netop på dé tidspunkter, hvor alt er gråt-i-gråt, at vi har allermest brug for et smagsvenligt oplevelsesboost” siger Bjarke Just Nielsen.
Eneste på markedet
FreeTable er nu den eneste bordreservationsplatform på markedet, og spørger man grundlæggerne, udkommer platformen på et tidspunkt, hvor der er allermest brug for det.
De henviser til, at de vil understøtte restaurationsøkosystemet og skabe gunstigere forhold i en branche, der er under stort økonomisk pres fra udbringnings- og takeawayindustrien.
Related Articles
HORESTA: Ny reform kan forbedre rekruttering – men det går for langsomt
Regeringens nye plan for ungdomsuddannelserne kan blive afgørende for hotel- og restauranterhvervets jagt på mere faglært arbejdskraft. Det mener HORESTAs uddannelseschef, som samtidig ærgrer sig over tidsperspektivet. Og så efterlyses et afgørende element. Af...
Britisk Michelinkok åbner ny restaurant i Sønderhav
Efter ni år på Henne Kirkeby Kro, forlader britiske Paul Proffitt den to-stjernede Michelinrestaurant for at blive selvstændig med ’Pearl’, der i foråret 2025 åbner i Restaurant Binds tidligere lokaler på Fjordvejen i Sønderhav. Af redaktionen Sønderhav er en lille...
”Jeg laver restauranter til mine gæster – ikke til konkurrenterne”
Manden bag billigrestaurant og ’gamechanger’ Bouillon - serieiværksætter Torben Klitbo - har fået kritik for at presse priserne ned, men for ham er det simpelt: Kunderne skal være glade. Og de er helt med på konceptet. I et interview med Deli News fortæller han hele...