september 13, 2024
Tusindvis af odenseanere har allerede bestilt plads på Restaurant Bouillon i Odense, som åbner på et-årsdagen for åbningen af Bouillon på Frederiksberg. Konceptet har dannet skole, og i alt har 340.000 mennesker spist på Bouillon på bare ét år.
Af redaktionen
Først København, så Aarhus og nu Odense – den populære Bouillon-restaurant kommer til Fyn med åbningsdag i Gråbrødrepassagen d. 17. september 2024.
Og det ser ud til, at fynboerne kommer til at valfarte til Bouillon ligesom både københavnerne og århusianerne gør.
For selvom restauranten endnu ikke er åbnet, har mange tusinde odenseanere allerede reserveret bord. Det fremgår af en pressemeddelelse.
Artiklen fortsætter længere nede. Læs her om Bouillons regnskab:
Klassisk fransk bistro i megaformat
Bouillon-ejer og gastronomisk iværksætter Torben Klitbo forklarer om restauranten, at køkkenet er klassisk fransk som det, man kender fra bistroerne. Dvs. med rørt tatar, løgsuppe, andeconfit, steak frites, franske oste og klassiske desserter som chokolademousse og creme brulé – ifølge pressemeddelelsen.
Forskellen fra en bouillon til en bistro er prislejet.
For Bouillon er stor og lagt an på, at der kommer mange gæster igennem. Derfor kan priserne komme helt i bund.
Prislejet for forretter er 19-47 kr., og for hovedretter 85-120 kr.
Mens desserter koster 28-39 kr.
En lille karaffel af husets rød- og hvidvin koster 49-54 kr.
Artiklen fortsætter længere nede
340.000 gæster på ét år
På åbningsdagen for Bouillon i Odense er det så nøjagtigt et år siden, at den første Bouillon åbnede på Frederiksberg i København.
Og et halvt år siden, at Aarhus fik sin Bouillon.
På den korte tid har de to restauranter haft mere end 340.000 gæster igennem. Det svarer til, at gæsterne samlet kunne fylde Parken i København hele ni gange.
FAKTA:
En bouillon er en særlig type restauration, der opstod i Paris omkring slutningen af 1800-tallet som en protest mod, at dejlige spiseoplevelser kun var forbeholdt de rigeste.
De seneste par år har fænomenet igen vundet fodfæste på den parisiske madscene, og nu får Odense altså også sit første spisested af slagsen.
Da Torben Klitbo i september sidste år åbnede restaurant Bouillon på Frederiksberg i København, var det med ordene: ”Når regningen kommer, må det gerne være sådan, at gæsterne tror, vi har glemt noget.”
Related Articles
HORESTA: Ny reform kan forbedre rekruttering – men det går for langsomt
Regeringens nye plan for ungdomsuddannelserne kan blive afgørende for hotel- og restauranterhvervets jagt på mere faglært arbejdskraft. Det mener HORESTAs uddannelseschef, som samtidig ærgrer sig over tidsperspektivet. Og så efterlyses et afgørende element. Af...
Britisk Michelinkok åbner ny restaurant i Sønderhav
Efter ni år på Henne Kirkeby Kro, forlader britiske Paul Proffitt den to-stjernede Michelinrestaurant for at blive selvstændig med ’Pearl’, der i foråret 2025 åbner i Restaurant Binds tidligere lokaler på Fjordvejen i Sønderhav. Af redaktionen Sønderhav er en lille...
”Jeg laver restauranter til mine gæster – ikke til konkurrenterne”
Manden bag billigrestaurant og ’gamechanger’ Bouillon - serieiværksætter Torben Klitbo - har fået kritik for at presse priserne ned, men for ham er det simpelt: Kunderne skal være glade. Og de er helt med på konceptet. I et interview med Deli News fortæller han hele...