september 12, 2024

Arkivfoto: Meyers / Martin Kaufmann
Fra succesfuldt pilotforsøg i august til fast tilbud på Hotel- og Restaurantskolen i København – uddannelsen ’Grøn Madhåndværker’ hitter.
Af redaktionen
Hotel- og Restaurantskolen bød velkommen til 25 elever på den nye uddannelse til ’Grøn Madhåndværker’, og det gik så godt, at man allerede har besluttet a gøre uddannelsen permanent.
Mange grønne elementer
Det skriver Christian Fentz – faglærer og projektleder – på LinkedIn.
”Grøn Madhåndværker. En madfaglig uddannelse, der lover skarpt fokus på gastronomi, klima og plantebaseret mad – og som eleverne har tilmeldt sig i rekordfart,” skriver projektlederen.
På uddannelsen, der er en individuelt tilrettelagt erhvervsuddannelse (IEUD) efter Børne- og Undervisningsministeriet regler, lærer eleverne alt fra grøn gastronomi til bæredygtig produktion, økologi, råvarer og værtskab, der tager hensyn til verdens klimaudfordringer.
Kan være vegetarisk eller vegansk
”Specielt for Grøn Madhåndværkeruddannelsen er at den kan være vegetarisk eller vegansk, hvis eleven ønsker det,” skriver Christian Fentz og uddyber:
”Hver elev kan individuelt tilrettelægge uddannelsen, så de ikke behøver beskæftige sig med kød (fuldt vegetarisk uddannelse) samt æg, mejeri og honning (fuldt vegansk uddannelse). For elever, der er interesserede i at beskæftige sig med animalske produkter i begrænsede mængder, f.eks. som krydderi eller kondimenter, er dette også en mulighed. Grøn Madhåndværker er således en paraply-uddannelse for alle elever, der ønsker at jagte den grønne gastronomi. Du er velkommen, uanset om du er vegetar, veganer, fleksitar eller simpelthen bare vil lære godt madhåndværk, hvor planter er centralt på tallerkenen.”
Related Articles
”Talentunderskuddet er stort i Danmark og Europa”
Danmark rummer mange dygtige kokke, men alligevel slet ikke nok til fremtiden. Ny dansk madskole, der har fået knap 4 mio. kr. af Tuborgfondet, skal nu imødekomme mangel på arbejdskraft og booste talent. Deli News har talt med chefen bag om koncept og visioner. ...
Danskere vil sætte 96 burgerbarer op i Spanien
En dansk kæde med tre burgerbarer på den iberiske halvø vil nu opgradere voldsomt på en række lokationer, der er fundet med hjælp fra ChatGPT. Af redaktionen Henrik Wissler Duus er manager og partner hos WISSLER Bar & Burgers. Han fortæller på linkedIn om...
KONCEPT: Ny restaurant laver al mad under åben ild
Restaurant ’Camino’ i Kødbyen tager udgangspunkt i spanske ildteknikker, og folkene bag henter desuden inspiration i det franske køkken. Af redaktionen ”Vi blev inspireret af Galiciens store åbne ildsteder, hvor man griller hele fisk og store stykker kød, og alt vores...