august 8, 2024
Et imponeret dommerpanel af topkokke gav point, da årets største danske kantinepris blev uddelt. Den ansvarlige for kantineområdet kalder det et område i ’vild udvikling’.
Af redaktionen
”Vi er gode til at formidle bæredygtighed, fokus på madspild og fokus på de cirkulærer arbejdsgange.”
Sådan sagde Sine Andersen, køkkenchef fra Compass Group ved Alfa Works, efter hun havde vundet årets kantinepris i Bornholms sommersol. Danmarks største kokkekonkurrence, Sol Over Gudhjem, har nemlig også kantinerne med.
Artiklen fortsætter længere nede
Lokale producenter og bæredygtighed
Sine Andersen peger på to områder, der er særligt vigtige:
”Mange kantiner er jo – ligesom os – gode til at samarbejde med lokale producenter og leverandører. Men der, hvor jeg tror vi skiller os ud, er på formidlingsdelen af vores bæredygtighedstiltag,” siger hun i en pressemeddelelse fra Sol over Gudhjem.
Imponeret stjernekok
Stjernekok Francis Cardenau udtaler om de nominerede til Kantineprisen:
”Vanvittigt spændende at smage, at kantinerne virkelig er langt fremme med gastronomien. Jeg har kæmpe respekt for de dygtige fagfolk, der arbejder ude i kantinerne, og som laver mad til mange flere mennesker end os i restaurationsbranchen. De nominerede til Kantineprisen havde kæmpe respekt for råvarerne, og de leverede fantastiske moderne og skandinavisk inspirerede anretninger.”
En vild udvikling
Anders Nicolajsen, jurymedlem og ansvarlig for Kantineprisen, udtaler:
“Det er blevet sagt, at det efterhånden er nemmere at få en Michelin-stjerne end at vinde Kantineprisen, og det er ikke helt skævt. Niveauet er igen i år utroligt højt. Det vidner om en kantinebranche i vild udvikling, der er i fuld gang med at blive klar til fremtidens krav om mere bæredygtig kantinedrift. Det vindende hold fra Compass Group er absolut blandt dem, der går forrest i arbejdet med det bæredygtige kantinekøkken.”
Læs mere om kantiner på Deli:
Related Articles
Nordens største hotelkæde kører en asset light-model, men driften holder de inhouse
Renoveringerne fortsætter, og nye hoteller ser dagens lys. Scandic har nu 280 hoteller i en asset-light model, mens man selv håndterer drift og parkering. Af Ebbe Fischer Scandickæden driver ikke blot de mange hoteller, men også tilhørende barer, restauranter,...
Scandic-direktør: Sådan åbner vi os ud mod byerne
Et hotel er ikke længere bare et hotel - mange ønsker i langt højere grad at være en del af byen. Det kan nemlig ses på bundlinjen. Deli News har talt med en ansvarlig om kædens tilgang. Af Ebbe Fischer F&B direktør i Scandic, Karsten Felvang Nielsen, fortæller...
Scandic outsourcer restauranter og caféer
Espresso House og Capa er blandt de nye partnere, og fremover vil vi se flere hoteller outsource sine caféer og restauranter, lyder det fra en ekspert. Af Ebbe Fischer Scandic driver stadig de fleste restauranter og caféer selv, men en række er nu outsourcet til nøje...