Danske kantiner rykker og imponerer stjernekokke

august 8, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Vinderne af Kantineprisen 2024 er fra Compass Group. Pressefoto

Et imponeret dommerpanel af topkokke gav point, da årets største danske kantinepris blev uddelt. Den ansvarlige for kantineområdet kalder det et område i ’vild udvikling’.

 

Af redaktionen

”Vi er gode til at formidle bæredygtighed, fokus på madspild og fokus på de cirkulærer arbejdsgange.”

Sådan sagde Sine Andersen, køkkenchef fra Compass Group ved Alfa Works, efter hun havde vundet årets kantinepris i Bornholms sommersol. Danmarks største kokkekonkurrence, Sol Over Gudhjem, har nemlig også kantinerne med.

 

Artiklen fortsætter længere nede

Kantinedirektør: Vores mål er 40 gram kød om dagen – det er et helt nyt håndværk for kokkene

 

Lokale producenter og bæredygtighed

Sine Andersen peger på to områder, der er særligt vigtige:

”Mange kantiner er jo – ligesom os – gode til at samarbejde med lokale producenter og leverandører. Men der, hvor jeg tror vi skiller os ud, er på formidlingsdelen af vores bæredygtighedstiltag,” siger hun i en pressemeddelelse fra Sol over Gudhjem.

 

Imponeret stjernekok

Stjernekok Francis Cardenau udtaler om de nominerede til Kantineprisen:

”Vanvittigt spændende at smage, at kantinerne virkelig er langt fremme med gastronomien. Jeg har kæmpe respekt for de dygtige fagfolk, der arbejder ude i kantinerne, og som laver mad til mange flere mennesker end os i restaurationsbranchen. De nominerede til Kantineprisen havde kæmpe respekt for råvarerne, og de leverede fantastiske moderne og skandinavisk inspirerede anretninger.”

 

En vild udvikling

Anders Nicolajsen, jurymedlem og ansvarlig for Kantineprisen, udtaler:

“Det er blevet sagt, at det efterhånden er nemmere at få en Michelin-stjerne end at vinde Kantineprisen, og det er ikke helt skævt. Niveauet er igen i år utroligt højt. Det vidner om en kantinebranche i vild udvikling, der er i fuld gang med at blive klar til fremtidens krav om mere bæredygtig kantinedrift. Det vindende hold fra Compass Group er absolut blandt dem, der går forrest i arbejdet med det bæredygtige kantinekøkken.”

 

Læs mere om kantiner på Deli:

Sådan landede Europa Kantiner en ordre med Søstrene Grenes nye hovedkontor

 

Related Articles

Scandic-direktør: Sådan åbner vi os ud mod byerne

Scandic-direktør: Sådan åbner vi os ud mod byerne

Et hotel er ikke længere bare et hotel - mange ønsker i langt højere grad at være en del af byen. Det kan nemlig ses på bundlinjen. Deli News har talt med en ansvarlig om kædens tilgang. Af Ebbe Fischer F&B direktør i Scandic, Karsten Felvang Nielsen, fortæller...

Scandic outsourcer restauranter og caféer

Scandic outsourcer restauranter og caféer

Espresso House og Capa er blandt de nye partnere, og fremover vil vi se flere hoteller outsource sine caféer og restauranter, lyder det fra en ekspert. Af Ebbe Fischer Scandic driver stadig de fleste restauranter og caféer selv, men en række er nu outsourcet til nøje...